Bijzondere Plekjes

De IJssel is één van de mooiste rivieren van ons land. Het water, de uiterwaarden, natuurgebieden en de eeuwenoude Hanzesteden vormen een trekker van formaat. Na iedere bocht duiken nieuwe, bijzondere plekjes op.

Het boek ‘De IJssel: levende rivier’ beschrijft tal van interessante plekjes langs de IJssel. Van Arnhem tot Kampen wisselt het korte impressies van unieke locaties af met verhalen over markante bewoners. In woord en beeld brengt het boek een ode aan een ‘levende rivier’ die zijn gelijke niet kent.
De reis van 160 kleurrijke pagina’s langs de IJssel bezorgt de lezer
trektochten

verrassende ontmoetingen en geeft een beeld hoe de rivier al eeuwenlang als een rode draad door de tijd stroomt. ’De IJssel: levende rivier’ is een bonte verzameling van onverwachte wetenswaardigheden over de IJssel: van Klazien uut Zalk tot de Bult van Ketjen, van rivierduinen tot dijkdoorbraken, van de Kamper Kogge tot de kwartelkoning en van een ontmoeting met de boswachter tot een bezoekje aan een palingvisser.

D93-017

‘De IJssel: levende rivier’ is een uitgave van Waanders Uitgevers uit Zwolle en het Gelders Overijssels Bureau voor Toerisme. Het boek is voor € 14,95 onder andere te koop bij VVV's en boekhandels langs de IJssel.

cover-lageresolutie